Enerji sektörü dijitalleşme stratejilerini masaya yatırdı

26.06.2020 - 19:23

Nutanix, tüm dünyanın COVID-19 pandemisiyle yüzleştiği bir dönemde Türkiye enerji endüstrisinin süreçle ilgili deneyimlerini paylaştığı ve IDC’nin düzenlediği COVID-19 Etkisi: Enerji adlı çevrim içi etkinlikte sektörün öncüleriyle bir araya geldi. 

Nutanix, IDC’nin düzenlediği ve COVID-19’un enerji sektörüne olan etkilerinin ele alındığı webinar’ında, sektörün önde gelen kurumlarıyla bir araya geldi. Enerji dağıtım şirketleri ve görevli tedarik kurumlarından üst düzey BT yöneticilerinin COVID-19 gündeminin etkilerini tartışıp deneyimlerini paylaştığı etkinliğin açılışını ise pandeminin endüstriye olan etkisine uluslararası bakış açısıyla değindiği konuşmasıyla IDC Insights Başkan Yardımcısı Roberta Bigliani yaptı. 

Koronavirüs, halihazırda mevcut olan düşük insan etkileşim ortamıyla çalışmak zorunda olmanın zorluklarını öne çıkarırken çalışma şekilleri üzerine yeniden düşünülmesi gerektiği gerçeğini de gözler önüne serdi. COVID-19 gündemi, uzaktan çalışırken zorunlu olmayan elemanların da üretken kalabilmeleri ve güvenli bir BT ortamında çalışabilmelerini sağlama konusunda zor bir süreç yaşanmasına sebep olsa da bulut, analitik ve robotik işleme otomasyonu kullanarak verimliliği ve iş birliğini geliştirme fırsatlarının da doğmasını beklentisini teşvik etti. 

Pek çok sektörde olduğu gibi enerji endüstrisinde de geleceği sağlama alabilmek için modernizasyon adımlarına ve teknolojik yatırımlara önem verilmesi gerektiğinin altının çizildiği webinarda, yüksek oranda uzaktan çalışma stratejisinin bugün de devam ettiği ortaya konan veriler arasında yer aldı. Bu süreçte CIO ve BT karar vericilerin ajandalarında üst sıralarda kendine yer bulan maddelerin ilk sırasında ise BT servis ve uygulamalarına güvenli erişim sağlanmasını mümkün kılmak olduğu görüldü.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu