EPDK Başkanı: İstedikleri zam yapıldı, şimdi...

5.01.2016 - 12:35

OLCAY AYDİLEK / GAZETE HABERTÜRK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere elektriğe yapılan zam ve yeni dönemde dağıtım sektöründen beklentileri hakkında HABERTÜRK’e çarpıcı açıklamalar yaptı

Yılmaz, zammın sektörün beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığı sorusunu, “İhtiyaçları karşılayacak bir karar oluştu” diye yanıtladı. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, elektriğe uzun süredir zam yapılmadığını anımsatarak, “Buna karşılık maliyetlerimiz artmakta. Girdilerimiz doğalgaz ile petrolde fiyatlar düştü ancak kur yükseldi. 2016 yılı içinde yüzde 7-8 zamla yeni yıla başlayabiliriz” demişti.

Başkan Yılmaz, elektrik dağıtım sektörüne dönük 2016-2020 dönemini içeren 5 yıl için yatırımlar, brüt kâr, kayıp-kaçak hedefleriyle ilgili bir dizi karar aldıklarını belirterek, “Dağıtımda yeni bir döneme girildi. Bu dönemde her şey net olarak ortaya konuldu. Daha önceki dönemde mağdur olduğunu söyleyen işletmeler vardı. Artık her şey net. Mağduriyet yok. Böyle bir ortamda gereken yapılmazsa sektöre müdahale ederiz” diye konuştu. EPDK, yeni dönemde özellikle yatırımları ve hizmet kalitesini yakından izleyecek. Hedef, elektrikte kesintilerin makul sayılacak düzeye indirilmesi, arızalara hızla müdahale edilmesi ve kalitenin artırılması. 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu