Krtik toplantı öncesi spekülatörler harekete geçti

1.06.2015 - 10:07

Spekülatörler, OPEC’in 5 Haziran’daki toplantısı öncesinde petrolde hem uzun hem de kısa pozisyonlarından geri çekilme gösterdiler.

Batı Teksas türü ham petroldeki (WTI) düşüş beklentili kısa pozisyonlar yükseliş beklentisi ile açılan uzun pozisyonlara göre daha hızlı bir şekilde gerileme gösterdi.

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu verilerine göre uzun pozisyonlar, 26 Mayıs’ta sona eren haftada 3 haftadan bu yana ilk kez yükseliş gösterdi. Bloomberg anketine katılan 34 analist ve traderların tahminlerine göre OPEC, Viyana’da yapacağı toplantıda fiyatlar yerine pazar payını korumaya yönelik tavrını sürdürecek.

Suudi Arabistan ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) diğer üyeleri aylardır grup hedefinin üzerinde bir üretim gerçekleştiriyor ve böylece daha yüksek maliyetli üreticileri piyasadan çıkarmaya çalışıyor. ABD’de hizmet veren sondaj kulesi sayısı rekor seviyede düşüş gösterdi ve kaya petrolü sahalarından gelen arz geriledi. Öte yandan küresel üreticiler harcama planlarında büyük miktarlarda kesintiye gidiyorlar.

New York’taki Societe Generale SA petrol araştırmaları yöneticisi Mike Wittner, “Suudiler politikalarını değiştirmeleri için bir neden yok. Bir değişiklik yapmadan önce ABD üretimindeki değişiklikleri görmek için bekleyecekler” dedi.

WTI’de net uzun pozisyonların sayısı 1,074 artarak 245,127’ye geldi. Kısa pozisyonlar yüzde 6 gerileyerek 64,925 oldu. Uzun pozisyonlar yüzde 1 düşüş ile 310,052’ye indi.

Kaynak: Haber 7

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu