Denizbank’tan Sıfır Faizli Enerji Tasarrufu Kredisi

20.09.2011 - 17:03

Denizbank, İZODER teknik danışmanlığı ile hem tüketicilere hem de KOBİ’lere yalıtım harcamaları için Enerji Tasarrufu Kredisi sunuyor.

Enerji Tasarrufu Kredisi’nde 8 aya kadar 0 faiz ve 60 aya varan vade gibi avantajlar var. 

Sahip olduğu finansal portal anlayışıyla müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi ve özel çözümler sunan Denizbank, çevre konusunda geliştirdiği ürünlerle tüketicilerin ve girişimcilerin yanında doğanın korunmasına da yardımcı oluyor. Denizbank bu kapsamda İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) ile yaptığı işbirliğiyle yeni bir kredi ürünü ortaya çıkardı. Denizbank Enerji Tasarrufu Kredisi’ne İZODER teknik destek verecek.

Amaç giderleri kısmak ve çevreyi korumak

Doğal kaynakların azalması bireyleri giderlerini kısarak tasarruf sağlamaya ve çevre konusunda önlemler almaya yönlendiriyor. Binanın tüm çatı, duvar, pencere ve döşeme yalıtımlarının yapılması durumunda ise %50 enerji tasarrufu sağlanıyor. Bu ihtiyacı gören ve Enerji Tasarrufu Kredisi’ni çıkaran Denizbank’ın ürünü ısı, su, ses ve yangın yalıtımını kapsıyor. Enerji Tasarrufu Kredisi cazip olanaklarıyla da dikkat çekiyor. İlk 8 aya kadar %0 faiz uygulayan Denizbank, dosya masrafı almıyor ve 60 aya varan vade seçeneği sunuyor. Banka, isteyen müşteriler için ’ilk 6 ay ödemesiz’ seçeneğini de sunuyor. İZODER’in teknik desteğini alan Denizbank, kredi başvurularını İZODER uzman uygulayıcılarına yönlendirecek ve 1500’den fazla uzman uygulayıcısı bulunan İZODER’in üyesi firmalar yalıtım hizmeti verecek.

"Denizbank’ın yenilikçi ürünleri devam edecek"

Yeni ürünleri ile ilgili açıklama yapan Denizbank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk şunları söyledi: "Ülkemizde yaklaşık 18 milyon adet konut bulunuyor ve bu konutların da %90’ı yalıtımsız durumda. 2011 yılında çıkan bir kanun ile artık yeni binaların ’Enerji Kimlik Belgesi’ olması zorunlu hale geldi. 2017 yılına kadar da tüm binalar enerji kimlik belgesi alacak. Çıkardığımız bu ürün, yalıtım konusunda finansmana ihtiyaç duyan tüketicilerimizin ve KOBİ’lerimizin hayatını kolaylaştıracak. Denizbank’ın enerji ve çevre konusundaki yenilikçi ürünleri de devam edecek."

TURSEFF fonları da kullanılacak

Denizbank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun Denizbank’ın enerji tasarrufuna yönelik söz konusu kredisinde, TURSEFF (Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı) programı kapsamındaki fonların da kullanılacağını belirtti. Bir yıl önce Türkiye’de uygulanmaya başlamış olan TURSEFF Programı kapsamında, bugüne kadar büyük ölçekli birçok enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projesinin fonlandığına dikkati çeken Sun sözlerine şöyle devam etti: "Enerji finansmanı konusunda bireysel müşterilerimizden de söz konusu kredimiz için talep almaya başladık. Bu nedenle hane halkı enerji giderlerinde tasarruf sağlayan enerji verimliliğine yönelik ev yenileme projelerini de TURSEFF Programı kapsamında kredilendirmeye başladık. Bu vesileyle hem müşterilerimize tasarruf etme olanağı sunuyor; hem de sürdürülebilir çevre için önemli bir adım atmış oluyoruz".

Kaynak haberler.com

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu