Uysal: Enerjide Oyunu Kuran Olmamız Hayal Değil

14.05.2013 - 15:29

MÜSİAD Enerji Sektörü Kurulu Başkanı Eren Ertoksöz, Türkiye’nin coğrafi konum avantajıyla bölgesel üretim merkezi olma potansiyeline dikkat çekti. Sektörde bir takım sıkıntılarının bulunduğunu ifade eden Ertoksöz, "Sektördeki marka ve tasarım yaratma ile kalifiye eleman eksikliğimiz, yetersiz Ar -Ge yatırımları, üniversiteler ile sanayi iş birliğinin az olması sektörde ilerlememizi zorlaştırıyor. Sektörde büyük düşünmek istiyorsak, sene de 4- 5 tane uluslararası fuar gezmemiz gerekir." dedi. 

MÜSİAD’ın her alanda olduğu gibi enerji sektöründe de sağlıklı projeler ortaya koyduğunu belirten MÜSİAD Sektör Kurulları Başkanı Rıdvan İmamoğlu ise, enerjide ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtaracak projelere sahip çıkılmasının önemine işaret etti. UYSAL: OYUN KURUCU OLMAMIZ BİRLİKTELİKLE OLUR 

Türkiye’nin enerji sektöründe oyunun içinde bir aktör değil, bizzat oyunu şekillendiren ülke konuma gelebileceğini vurgulayan ENVERDER Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Uysal da şu değerlendirmeyi yaptı: "Enerji de oyun kurucu olabilmek için; temel enerji ve yerel enerji kaynaklarını iyi tespit etmek, teknolojiden yararlanmak ve bloklar oluşturup birlikte hareket etmek gerekir. Yenilenebilir enerji kaynakları tek başına yeterli değildir. Alternatif enerji kaynakları da araştırmamız lazım. Bu konuda platformlar oluşturmamız gerekiyor." 

Bu konuda birlik içinde hareket etmenin önemine değinen Uysal, "Biz bu dünyada enerjide oyun kurucu olabiliriz yeter ki birlik olalım, birbirimizin ayağın kaydırmaya çalışmayalım. Türkiye bu konuda kendi oyunlarını kursun enerjide oyun kurucu olalım." diye konuştu.

KAYNAK:Cihan Haber Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu