Rus Şirketi Rosatom: Akkuyu, En Güvenli Santrallerden Biri Olacak

1.03.2013 - 14:01

Sergey Novikov, aktif ve pasif güvenlik sistemlerinin kullanılacağı Akkuyu NGS’nin, işletmeye alındıktan sonra dünyanın en güvenli santrallerinden birisi olacağını belirterek, "Bizim Akkuyu’da kullanacağımız sistem ve teknoloji, Fukuşima’daki nükleer santralde olsaydı kaza yaşanmazdı" dedi. 

Rusya’nın Sesi de, Novikov’un açıklamalarını yansıttığı haberinde Türkiye ile Rusya arasında 12 Mayıs 2010’da imzalanan anlaşma ile Mersin’in Gülnar İlçesi’nin Akkuyu mevkisinde nükleer güç santrali kurulmasını öngördüğünü anımsattı. 

Anlaşmaya göre, 9 şiddetinde depreme dayanıklı olarak inşa edilecek santralde, her biri 1.200 MW kurulu gücünde 4 reaktör yer alacak. 

Yılda yaklaşık 35 milyar kWh elektrik enerjisi üretilmesinin planlandığı santralin, yaklaşık 20 milyar dolara mal olacağı vurgulandı. 

Haberde ayrıca ilk güç ünitesi inşaatının 2019 yılında bitirilmesi hedeflenen Akkuyu NGS’de, dördüncü güç ünitesinin işletmeye alınmasının ise 2022’yi bulacağına dikkat çekildi.

KAYNAK:Ankara Haber Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Rus Şirketi Rosatom: Akkuyu, En Güvenli Santrallerden Biri Olacak

Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom’un İletişim Bölümü Müdürü Novikov, ”Bizim Akkuyu’da kullanacağımız sistem ve teknoloji, Fukuşima’daki nükleer santralde olsaydı kaza yaşanmazdı” dedi Akkuyu NGS AŞ’nin bağlı bulunduğu ana şirket Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom’un İletişim Bölümü Müdürü Sergey Novikov, Akkuyu santralinin dünyanın en güvenli santrallerinden birisi olacağını söyledi.
Menu