Nükleer Santral Protesto Nöbetine CHP Desteği

21.01.2013 - 16:38

Mersin’de, Türkiye’nin ilk nükleer santralini Gülnar İlçesi’ne bağlı Büyükeceli Beldesi’nde kurmaya hazırlanan Rus sermayeli Akkuyu NGS A.Ş’nin bilgilendirme bürosunun önünde ’Protesto nöbeti’ sürdürülürken, CHP’lilerden de destek geldi. 

Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Ali Rıza Öztürk ve Vahap Seçer, İl Başkanı M. Faruk Akar’ın yanı sıra Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, Atatürk Caddesi’nde bir araya geldi. Burada ’Nükleere inat yaşasın hayat’, ’Nükleerle savaş insanla barış’, ’Mersin uyuma Akkuyu’ya sahip çık’ sloganları atarak, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde Balıkçı Barınağı karşısındaki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin bilgilendirme bürosuna kadar yürüdü. 

Burada grup adına konuşan CHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Gülriz Fidan Salcı, Türkiye’nin nükleer santrallere mahkum olmadığını belirterek, "Ülkemizde yaşayan her yurttaşın çok iyi bilmesi gerektiği gibi sağlıklı, temiz, güvenilir besinler yemek, doğanın bize bahşettiklerinden en iyi şekilde yararlanmak en temel sağlık ve insan hakkıdır. Akkuyu’da çalışmaları devam eden nükleer santral bizim bu hakkımıza bir ihlaldir. Radyasyonun insan ve çevre sağlığını bozacağı gerçeğiyle bölgemizin temel geçim kaynağı olan tarımına ve turizmine çok büyük darbe vuracaktır. CHP olarak tüzüğümüzde de olduğu üzere çevremize, doğamıza karşı sorumluyuz. Gelecek nesillere dengesini yitirmemiş bir dünya bırakmak boynumuzun borcudur. Umutsuzluğa kapılıp hakkımız olandan asla vazgeçmek niyetinde değiliz" dedi.

KAYNAK:Doğan Haber Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu