Kumluca’da Rüzgar Enerji Santrali Kurulacak

11.09.2012 - 12:24

Yiğit Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi Şirketi’nin sahibi ve Genel Müdürü Göknur Atalay, Kumluca ilçesindeki Beykonak beldesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de enerji ihtiyacının sanayileşme, ekonomik gelişme ve nüfus artışına dayalı olarak her geçen gün arttığını söyledi. 

Bu nedenle Türkiye’nin enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke haline geldiğine dikkati çeken Atalay, rüzgar enerji santrallerinin, dışa bağımlılığı önlemek için önemli faydalar sağlayacağını kaydetti. 

Antalya’nın ilk rüzgar enerji santralini Kumluca’da kuracaklarını açıklayan Atalay, 2 yıldır sürdürdükleri fizibilite çalışmaları sonrasında santral için en uygun yerlerin Sarnıç Tepe ve Güvercinli Tepe mevkileri olduğunu belirtti. Atalay, Kumluca’daki santrallerde elektrik üretim gücünün 10 megawatt olacağını yılda ise ortalama 41.6 gigawatt saat enerji üretilmesini öngördüklerini kaydetti. 

Toplantıda vatandaşların Sarnıç Tepesi’ndeki mesire alanı ve hayvanat bahçesinin projeden olumsuz yönde etkileneceği şeklinde görüş bildirmesi üzerine ise Atalay, enerji santrali sayesinde tepenin daha korunaklı hale geleceğini bildirdi. Santralin bölgede istihdam da sağlayacağını vurgulayan Atalay, santralin yapımı için bazı raporlar beklediklerini, bu raporların yurt dışından gelmesi halinde santralin 2013 yılında faaliyete geçeceğini dile getirdi. 

KAYNAK:Anadolu Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu