Tortum’da HES protestosu

26.09.2011 - 13:01

Tortum İlçesi’ne bağlı Bağbaşı Beldesi Ödük Vadisi’nde yapılmak istenilen Hidroelektrik Santrali’ne (HES) tepki gösteren bir grup ile güvenlik kuvvetleri arasında arbede çıktı.

Bu sabah HES inşatının yapılmak istenen bölgeye çok sayıda jandarma, polis ve özel güvenlik görevlesinin geldiğini gören Bağbaşı Beldesi’nde oturan bir grup, çalışmaların başlayacağı gerekçesiyle eylem düzenledi. Kadın, erkek ve çocuk olmak üzere yaklaşık 200 kişi, iş makinaları önünde oturarak çalışmaya izin vermedi. Polisin müdahalesi ile vadiden tepelere çıkanlar, kendilerini buradan da indirmek isteyen güvenlik görevlilerine karşı koydu. Belde sakinlerinden Celal İnci, polisle tartışırken bacak arasına yediği sert darbe ile yaralandı. Kadınlar eşlerine sert davranan güvenlik güçlerine bağırdı. Jandama olaya karışan kişilerin görüntülerini vieo kameraya çekti.

Son bir ay içinde 3 kez çalışmaları engelleyen Bağbaşı belde sakinleri, bugün de iş makinelerinin çalışmasına izin vermedi. İş makineleri önünde bekleyen grupta bulunanlar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.


Nursima ÖZONUR-Kerim BURUCU/ ERZURUM, (DHA) 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu