Müsiad Enerji ve Çevre Sektörü Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı

24.09.2011 - 12:13

Müsiad Enerji ve Çevre Sektörü Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak, Türkiye’de jeotermal enerjinin, diğer enerjiler gibi hak ettiği değeri görmediğini savunarak, "Devlet ve fert olarak bugünden itibaren yenilenebilir enerji için bir seferberlik başlatmalıyız" dedi. 

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneğinin (MÜSİAD) "Jeotermal Enerji ve Önemi" konulu Türkiye istişare toplantısı, Van’da yapıldı. 

Edremit ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Müsiad Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak, dünyada enerjinin olmadığı bir saniyeyi bile düşünemediklerini ifade ederek, enerjisi olmayan bir ülkeyi, şah damarı kesilmiş bir insana benzettiğini söyledi. 

Doğalgaz, kömür ve petrol ürünlerinin giderek azaldığını bildiren Albayrak, şunları kaydetti: 

"Enerjinin kullanım alanının artışına göre, önümüzdeki 10 yıllar içinde tamamen bitmese dahi mevcut enerji, insanoğlunun ihtiyacına cevap veremeyecek duruma gelecektir. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre, kömür 70, doğalgaz ise 130 yıl sonra ihtiyacımızı karşılayamayacak. Bunun için bugünden itibaren kendimize yenilenebilir enerji kaynakları bulmamız gerekiyor. Bunların başında da güneş, rüzgar, su ve jeotermaller geliyor. Ancak Türkiye’de jeotermal enerji de diğer enerjiler gibi hak ettiği değeri görmemiş. Bugün Irak ve Afganistan, elinde bulundurduğu enerji yüzünden işgal edilmiştir. Batılı devletlerin, henüz savaşın devam ettiği Libya’ya akbabalar gibi gitmesinin nedeni enerjidir. Onun için biz devlet ve fert olarak bu günden itibaren yenilenebilir enerji için bir seferberlik başlatmalıyız." 

MüsiadVan Şube Başkanı Ferit Baş ise böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek, "Enerjide neredeyse tamamen dışa bağımlı olan bir ülkenin sanayici ve iş adamları olarak yenilenebilir enerjinin önemini çok iyi biliyoruz ve bugün böyle önemli bir toplantıya Van’da ev sahipliği yapıyoruz" dedi. 

Toplantıya, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve iş adamları katıldı.

AA-VAN

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu