TAYSAD EPDK’ya başvuruyor

30.01.2017 - 10:12

Kur maliyetlerinin artamasıyla elektrik aldıkları firmların sözleşmelerini feshederek daha pahalı fiyattan kendilerine elektrik verdiklerini söyleyen TAYSAD (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) Başkanı Alper Kanca bugün EPDK’ya başvuracaklarını söyledi.

TAYSAD Başkanı Alper Kankca sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada kur farkının firmalar tarafından sözleşmeye aykırı olarak kendilerine yansıtıldığını söyledi.

Kanca, “Son kesintilerden sonra herkes elektriğin değerini daha iyi anladı. Bizim gibi büyük OSB bölgelerinde çalışanların da bir indirimi oluyor. Fakat şu an bu hakkımızı kullanamıyoruz. Elektrik şirketleri kontratlarımızı feshediyor” diye konuştu.Şirketlerin tepkilerden dolayı vatandaşlara böyle bir tarife çekemediğini belirten TAYSAD Başkanı Kanca “Bu gizli zam vatanadaşa da gelebilir. Önce sanayiden başladılar” dedi. Kanca bugün EPDK’ya şikayette bulunacaklarını söyledi.

‘MECBUREN YENİLEMEK ZORUNDALAR’

İddialar karşısında Dünya Gazetesi’ne açıklama yapan bir perakende elektrik dağıtım şirketi, kurların yükselmesi nedeniyle kendi maliyetlerinin de aşırı şekilde arttığını söyledi. Doğalgaz çevrim santrallerine verilen gazın kesilmesi nedeniyle arzda da sıkıntılar olduğunu söyleyen sektör temsilcisi, kendileri için maliyetlerin 2 kat arttığını vurguladı. Kendileri gibi Türkiye’de yaklaşık 200 şirketin olduğunu bildiren temsilci, “Küçüklerin yaşama şansı yok. Tamamen sözleşmeleri iptal ediyorlar, yeni sözleşme de yapmıyorlar. ‘Gidin devletten alın, ben şu an elektrik sağlayamam’ diyorlar. Büyükler de yaşayabilmek için mecburen sözleşmeleri yenilemek zorundalar” dedi.

sözcü

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu