’’Temmuz’da zam’’ haberine jet açıklama

18.06.2015 - 13:19

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK), temmuzda elektrik ve doğalgaza zam yapılacağına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

EPDK’dan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde ”EPDK’nın 1 Temmuz’da hem elektriğe hem de doğalgaza zam yapacağına” dair haberler yer aldığı belirtildi.

Mevzuata göre, görevli perakende satış şirketi tarafından temin edilecek enerjiye ilişkin bilgi ve belgelerin, ilgili perakende satış tarife döneminden önce EPDK’ya bildirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

”2015 yılı üçüncü çeyreğinde (1 Temmuz-30 Eylül) Türkiye genelinde faaliyet gösteren 21 görevli tedarik şirketi ve dağıtım şirketleri için geçerli olacak ulusal perakende satış fiyatlarına esas teşkil edecek veriler, bahsi geçen şirketler tarafından haziran ayı başı itibarıyla Kurumumuza sunulmaktadır. 2015 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin tarife çalışmalarımız halen devam etmekte olup yeni fiyatlar henüz belirlenmemiştir. Doğalgaz piyasası toptan satış sektöründe hakim oyuncu konumunda bulunan BOTAŞ’ın toptan satış fiyatı 27 Aralık 2007 tarihli ve 1439/2 sayılı Kurul Kararı ile serbest bırakılmıştır. Ayrıca doğalgaz toptan satış fiyatları 2008’den bu yana eşit taraflar arasında ayrım yapılmaması ve şeffaflık ilkeleri dikkate alınarak serbestçe belirlenmektedir. Dolayısıyla Kurumumuzla ilişkilendirilen elektriğe ve doğalgaza zam haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.”

Kaynak: Haber 7

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu