Almanya Temmuz’da Güneş Enerjisinde Yeni Bir Rekor Kırdı

30.08.2013 - 17:36

Almanya’nın geçen ay güneş enerjisinden  5.1 TWh düzeyinde elektrik üretimi sağladığı açıklandı.

Temmuz ayında Almanya’da güneş elektriği alanında yeni bir rekor kırıldığı açıklandı.

Almanya Federal Elektrik ve Su Birliği (BDEW) tarafından yapılan açıklamaya göre Temmuz ayında ülkedeki güneş elektriği sistemleri aracılığı ile 5.1 teravat-saat (TWh) üzerinde elektrik üretimi gerçekleştirdi.

Kuruluşa göre ulaşılan bu rakam hem Almanya hemde dünya için rekor anlamına geliyor.

BDEW verilerine göre ayrıca Temmuz ayında ülkenin güneş elektriği üretimi bir önceki aya göre yüzde 19, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42 oranında artış gösterdi. Bununla birlikte açıklamada toplam elektrik talebine yönelik bilgi paylaşılmadığı için güenş enerjisinin toplam talebi karşılamadaki oranı belirsiz kaldı.

Aynı dönemde mevsimsel koşullar rüzgar enerjisinden elde edilen elektriğin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 gerileyerek 1.7 TWh düzeyinde kalmasına neden olurken, Fukuşima sonrası nükleer enerjiden çıkış kararı alan ülkedeki fosil yakıt tüketimi ise yüzde 14 oranında yükseldi.

Bununla birlikte TEİAŞ verilerine göre Türkiye’nin 2013 yılında aylık toplam elektrik üretimi ise 18.2 ila 20.6 TWh aralığında gerçekleşiyor. Fraunhofer Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışmaya göre ise 2013’ün ilk 7 ayında Almanya’daki güneş elektriği üretimi 19.4 TWh seviyesine ulaşmış durumda.

KAYNAK:YeşilEkonomi.com

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu