Zorlu Pakistan’daki Rüzgar Santralini Devreye Aldı

2.08.2013 - 17:29

Devreye Alınan Santralin Kurulu Gücü 56.4 MW

Zorlu Enerji’nin Pakistan’daki 56.4 MW’lık rüzgar enerjisi santrali projesinin tamamlandığı ve devreye alındığı bildirildi.

Zorlu Enerji’den konu ile ilgili yapılan açıklamada Pakistan’ın ilk rüzgar enerjisi santrali olan yatırımın maliyeti 144 milyon dolar olduğu ve güvenilirlik testleri başarı ile tamamlanan santralin Pakistan Ulusal İletim ve Dağıtım Şirketi’ne (NTDC) ticari elektrik satışına başladığı ifade edildi.

Kurulu gücünün 300 MW’a kadar artırma opsiyonunun olduğu santral aynı zamanda Pakistan Alternarif Enerji Geliştirme Kurulu ile 2006 yılında imzalanan anlaşma kapsamında mavzuat değişikliği ve rüzgar hızındaki olası değişiklikler gibi üretimi etkileyebilecek risklere karşı Pakistan devletinin teminatı altında.

Zorlu Enerji, proje için 2011 yılının son çeyreğinde IFC, Asya Kalkınma Bankası, ECO Ticaret ve Kalkınma Bankası ile Habib Bank Limited ile toplam 111.1 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalamış ve Project Finance Magazine tarafından "Ortadoğu’nun En İyi Yenilenebilir Enerji Finansmanı Ödülü"ne layık görülmüştü.

Şirket tarafından yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak şunları kaydetti;

"Zorlu Enerji Grubu olarak, yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösterdiğimiz enerji sektöründe yenilenebilir yatırımlara özel bir önem veriyoruz. Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da yenilenebilir enerji yatırımları yapıyoruz. Rüzgar santrali yatırımımızla nüfusu 170 milyonu aşan, Asya’nın gelişmekte olan ülkesi Pakistan’ın enerji üretimine de katkıda bulunuyoruz. Zorlu Enerji olarak bugün, yenilenebilir enerji kaynakları bakımından oldukça zengin olan ülkenin, enerji talebini karşılamak konusunda önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız ilk rüzgar santralini kurmuş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Kaynak:YeşilEkonomi.com 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu