Yeşil Ekonomiye Geçişin Startı Verildi

19.09.2011 - 12:57

TİM, TOBB ve KOSGEB’in de destek verdiği organizasyon, çevreci üretim yapan kuruluşların ürün ve teknolojilerine ev sahipliği yapacak. 

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Biz işe CNR Holding’den başladık. Çalışma alanlarımızı yeşil ekonomi bilincine göre yeniden şekillendirerek, dünyada yaratılacak bilinci önce kendimizde oluşturmak istedik” dedi.

ENVERDER Başkanı Erkan Gürkan, “Çevre algısını toplumumuzda ve dünyada sürdürülebilir kılmak için TOBB’un ve UNIDO’nun desteği ile bu işi burada bırakmayacağız. Dünyanın gündemine taşıyacağız.” 

Enerji verimliliği ve çevreci yaklaşımla dünyada yeni bir başlangıca imza atmayı hedefleyen Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER), Türkiye Enerji Meclisi (TEVEM) ve CNR Holding, Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM),Türkiye Bölgesel İşbirliği Merkezi (UNIDO) ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB)de desteğini arkasına alarak, 2012 yılında tüm dünyanın dikkatini çekecek ve alanında ilk kez gerçekleşecek ‘Uluslararası Yeşil Ekonomi Kongresi ve Fuarı’ (All Gren Expo) için ilk adımı attı.
‘Yeşil ekonomi ve enerjinin verimli kullanılması’ algısını Türkiye’nin yanı sıra ülkemizin etki alanındaki ülkelerinin gündemine de taşıyacak All Gren Expo İstanbul’a vatandaşlarla birlikte tüm iş kollarının karar verici yetkilileri davet edilerek, çevre dostu teknoloji, ürün ve hizmetleri görmeleri sağlanacak. 

All Green Expo TİM ve TOBB’nun desteğiyle büyüyecek

Organizasyonunun tanıtım toplantısında konuşan ENVERDER Başkanı Erkan Gürkan, Türkiye’nin 2023 hedefleri için başlatılan hamlede yeşil enerjinin önemini vurguladı. Fuarı sürdürebilir kılmak istediklerini aktaran Gürkan, TİM, TOBB, KOSGEB ve UNIDO gibi kuruluşların desteğiyle yeşil ekonominin önemini bütün dünyaya duyuracağız dedi.
CNR işe kendisinden başladı 
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de yeşil ekonominin önemini bütün dünyaya aktarma çabası içinde olduklarını belirterek, ‘Üretim anlayışı yeşil ekonominin doğrultusunda değişiyor. Bizde bütün dünyaya bu bilinci taşımak istiyoruz. Bu nedenle All Gren Expo’ya çok önem veriyoruz ve en az 10 bin metrekarelik alanda bir fuar hedefliyoruz. Yeşil ekonomi konusunda ilk çalışmamızı da fuar merkezimizde başlattık. Biz CNR olarak artık dönüşümlü kağıtlar, yeşil ampuller kullanıyoruz. Çalışma alanlarımızı yeniden şekillendirdik. Kendi bünyemizde başlattığımız bu bilinci bütün dünyaya yaymak istiyoruz” dedi. 

Etkinlik dünyaya mal edilmeli…

Toplantıya katılan TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, şirketlerin sadece kar amaçlı çalışmalarını doğru bulmadıklarını belirterek, çevreye saygılı işletmeleri ve organizasyonlara destek vereceklerini söyledi. İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar da bu etkinliğin ulusal bazda kalmasının kayıp olacağını ifade ederek, kongre ve fuarı hep birlikte global bazda gerçekleştirmek için çalışmak gerektiğini vurguladı. 

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu