Bakan Yıldız: ’’ Kentin Üretimi Çok Sevindirici’’

23.01.2013 - 17:12

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 4. Ulusal Enerji Verimliliği Fuarı’nda Ankaralı firmaları mercek altına aldı. Yerli üretimlerden duyduğu memnuniyetini ifade eden Yıldız, ’’Ankara’da üretimler sevindirici’’ dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen Ulusal Enerji Verimliliği Fuarı’na katılan Bakan Yıldız, fuarda yer alan Ankaralı firmaları inceledi. Üretimler vs beklentiler hakkında şirket yöneticilerinden bilgi alan Bakan Yıldız, fuardaki Beşkentli firmalardan biri olan Derin Led Elektronik vs Bilgi Sistemleri firmasını gezdi. Kendi ürünlerinin üretimlerini yapan firmanın sahibi Ali Tekin Çelik’ten fabrika hakkında bilgi alan Yıldız, led teknolojisi ile sağlanan enerji tasarrufuna işaret etti.

 YILDIZ’DAN SOKAK AYDINLATMASI FORMÜLÜ

2023 yılında enerjide 15 milyar TL’lik tasarruf hedefini vurgulayan Yıldız, sokak aydınlatmalarının led teknolojisine dönüştürülmesi ile ilgili konuştu. Yıldız , ’’bu, Türkiye’de yaklaşık 1.2 milyar lira civarında aydınlatma giderinin olduğu bir ortamda , nereden bakarsanız bakın 500 milyon lira civarında bir tasarruf etmektir’’ dedi. Türkiye’nin söz konusu tasarrufa ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakan Yıldız, ’’Yerli üretim olması halinde teşviklerle alakalı konularda daha hassasız. Özellikle Ankara’daki üretimler de sevindiri’’ diye konuştu.

’’Led teknolojisini yerli firma üretsin’’

 Bakan Yıldız, sokak aydınlatmasının led teknolojisine dönütürülmesi projesi kapsamında Ankara’daki pilot uygulamasının Türkiye’ye ne zaman yayılacağı sorusu üzerine şunları söyledi:

 ’’Bunu adım adım , kademeli bir şekilde yapmamız lazım. Önemli bir şartımız var . Hemen ithal edilebilir, şu anda ithal edenler var, önümüzdeki aya yaparlar. Ama bu bizim ithalatımızın artmasına sebep oluyor. Biz şunu öneriyoruz; eğer uluslararası bir firma bununla ilgili Türkiye’de yatırım yapmaya başlarsa, ister bir ayda ister bir yılda, bizim için bir kayıp değildir. Bu konuda sabırlıyız.’’

KAYNAK:Haber Türk

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu