Nükleer güç santrali için geri sayım

4.10.2012 - 12:58

Türkiye’de ilk Nükleer Güç Santrali’nin kurulacağı Mersin’in Akkuyu bölgesinde saha çalışmaları tamamlandı. Akkuyu Nükleer Güç Üretım Anonim Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Aleksandr Arfov" Nükleer güç santralinin kurulması için gerekli arsayı seçmek için yapılan saha çalışmalarında 600 megavat kapasiteli nükleer güç santralinin kurulması planlanıyor. Buna ek olarak toplam 4.800 megavat kapasiteli 4 ünitesiyle nükleer güç santralinin kurulması için bu bölgede araştırmalar yapıyoruz." dedi.

TAM NOT ALDI
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu görevlileri tarafından geçen Ağustos ayında ziyaret edilen Akkuyu sahası, teknik fizibilite çalışmalarının Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun ilkelerine uygun yapılmasıyla uzmanlardan tam not aldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAT SAFHADA
Rus uzmanlarının, Akkuyu nükleer güç santralinin inşaatında güvenlik sorunlarına öncelik verdiğini belirten Aleksandr Arfov" Akkuyu nükleer güç santrali, gerekirse 80 saat içinde devre dışı edilebilir. 10 şiddetli deprem sırasında bile radyasyon güvenliği dâhil tam güvenlik sağlanacak. 10 metrelik ve daha da yüksek tsunami dalgaları da santrale zarar veremeyecek. Nükleer güç santrallerine yönelik talep edilen güvenlik kuralların tümü yerine getirilecek. Santral,Fukuşima Nükleer Santrali’nin arızalanmasına yol açan afetlerine benzerlerinin meydana gelmesi durumunda da normal çalışacak." dedi.

KAYNAK:TheLira.com

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu