ABD Bankasından Bae’ye 2 Milyar Dolarlık Nükleer Tesis Kredisi

10.09.2012 - 12:06

Ex-Im Bankası başkanı Fred Hochberg, bankanın Amerikalılar için yeni iş imkanı sağlamasının yanı sıra Arap yarımadasındaki ilk nükleer tesisin inşaatına destek olmakla tarih yazacağını söyledi. Kredinin banka tarihinde BAE’ye verilen en büyük miktar olduğu da kaydedildi. 2011 bütçe yılı sonu itibariyle Ex-Im’in BAE’ye verdiği kredilerin miktarı 3.7 milyar doları buluyor. 

Toshiba Corp’a bağlı Pittsburgh merkezli Westinghouse Electric Co, bu işlem için en çok ihracat yapan firma olacak. Westinghouse proje için reaktör soğutma pompaları, reaktör parça ve bileşenleri, kontrolleri, mühendislik ve eğitim hizmetleri verecek. 

Resmi kaynaklara göre BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye 220 km uzaklıktaki bölgede dört adet nükleer reaktör inşa edilecek. Korea Electric Power Corp tarafından sağlanacak reaktörler 2017’den itibaren birer yıl arayla hizmete girecek ve 5 bin 600 MW elektrik üretme kapasitesine sahip olacak. BAE’nin ABD’nin yanı sıra Fransa, Japonya ve Güney Kore ile imzaladığı karşılıklı nükleer sektör anlaşmaları bulunuyor.

KAYNAK:Cihan Haber Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

ABD Bankasından Bae’ye 2 Milyar Dolarlık Nükleer Tesis Kredisi

ABD’li Export-Import Bankası’nın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde inşa edilecek nükleer tesisin inşaatında kullanılmak üzere 2 milyar dolarlık doğrudan krediyi onayladığı bildirildi. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre kredi, BAE’li Barakah One adlı firmaya ABD’den gerekli ekipman ve inşaat hizmetlerini alması için verilecek. Kredi aynı zamanda 17 ABD eyaletinde 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacak.
Menu