Bakan Yıldız: Nükleer Enerji Türkiye’nin Rusya’ya Bağımlılığını Azaltıyor

25.06.2012 - 11:42

"Türkiye’nin Rusya’ya bağımlılığı" konusuna açıklama getiren Enerji Bakanı, Türkiye’nin doğalgazdan ürettiği elektriği veya Türkiye’nin büyüme hızını karşılayacak kısmını nükleer enerjiyle telafi etmeyi düşündüklerini ifade etti.

Bakan Yıldız, "Bunun çok önemli bir olgu olduğunu gördük ve Rusya’ya olan bağımlılığımız, ithalata olan bağımlılığımız azalıyor. Bizim Akdeniz’e kurduğumuz nükleer santral yaklaşık 3,6 milyar dolarlık doğalgaz ithalatını engelliyor" şeklinde konuştu.

"Bir ülkeye yatırım yaptığınızda, 20-25 milyar dolar para yatırdığınızda siz mi oraya bağımlı olursunuz, yoksa o mu size bağımlı olur?" sorusunu yönelten Enerji Bakanı,"Biz Rusya Federasyonu ile karşılıklı bağımlılığı esas alıyoruz. Çünkü biz stratejik işbirliğimizi dostluk üzerine ve işbirliğini geliştirmek üzere kurguluyoruz. Birbirine galip gelme, birbirini yenme üzerine değil. Son derece şeffaf olarak görüştüğümüz Rusya Federasyonu yetkilileri ile karşılıklı bağımlılığı ön plana çıkartan ve esas alan bir yapı üzerindeyiz" dedi.

KAYNAK:Cihan Haber Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu