İran’dan Dünyayı Gerecek Bir Adım Daha!

13.06.2012 - 10:14

İran’ın tam da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleriyle Almanya’dan oluşan 5 + 1 müzakerelerinde aşama kaydettiği ve Moskova görüşmelerinin başlayacağı bir dönemde İranlı bir komutandan ilginç açıklamalar geldi. 

İran Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Amiral Abbas Zemini, İran’ın nükleer denizaltı tasarım ve yapımı için ilk çalışmalarını başlattığını bildirdi. 

İran’ın Fars Haber Ajansı’na konuşan Amiral Zemini, ağır tonajlı nükleer denizaltı elde etme programlarının olduğunu söyledi. Zemini, "Barışçıl nükleer enerji teknolojisine sahip olduğumuzdan nükleer denizaltı yapımını da gündeme alabiliriz" dedi. 

Her ülkenin barışçıl nükleer enerjiden yararlanma hakkı olduğunu anlatan İranlı komutan, nükleer denizaltı yapımı için ilk adımları attıklarını ve gelecekte donanmada bu tip denizaltıların kullanılacağını umduğunu ifade etti. İranlı komutan, dünyanın çeşitli noktalarında daha geniş biçimde bulunmak amacıyla bu tip denizaltı üretimi çalışmalarına başladıklarını kaydetti. 

Tahran yönetimi sürdürdüğü nükleer programı nedeni ile Batılı ülkelerle ciddi gerginlik yaşıyor. Batılı ülkeler, İran’ın nükleer çalışmalarını askeri amaçlı olduğundan kuşkulanırken, İran çalışmalarının tamamıyla barışçıl olduğunu savundu.  

KAYNAK:Doğan Haber Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu