Abd: ”İran’ın Nükleer Programında Aynı Filmi Daha Önce Çok Gördük”

6.06.2012 - 15:31

UAEK Yönetim Kurulu olağan toplantısı, kurumun Viyana’daki merkezinde devam ederken, UAEK Genel Başkanı Yukiya Amano’nun hazırladığı İran’ın nükleer programına ilişkin rapor tartışmaya açıldı. Düzenlenen oturumun ardından basın açıklamalarda bulunan ABD heyetinin başkanı Robert Wood, İran hakkındaki endişelerini yineledi. Büyükelçi Wood, İran’ın nükleer tesislerinin UAEK müfettişleri tarafından denetlenmesi yönündeki Yapısal Yaklaşım Uygulaması Anlaşması’nın cuma günü imzalanmasını umduklarını söyledi. İran’ın nükleer başmüzakerecisi Said Celili’nin bu yönde taahhütte bulunduğunu ve anlaşmanın önünde engel bulunmadığı sözlerini hatırlatan Wood, İran’ı yükümlülüklerini yerine getirmeye davet etti. 

İran’ın daha önce bu anlaşmayı imzalamak için elinde fırsatı olduğunu vurgulayan Robert Wood, "Ancak bu gerçekleşmedi ve tarih anlaşmaya varılacağı konusunda beni iyimser kılmadı. İran’la bu filmi daha önce çok gördük. Anlaşmanın olmasını beklemiyorum. Anlayacağınız iyimser değilim. Anlaşmaya varılacağını kesinlikle umuyorum ama İran’ın buna hazır olduğundan emin değilim" diye konuştu. 

Parşin askeri tesisine ait edindikleri uydu görüntülerine göre, tesiste temizlik faaliyetlerinin başladığını söyleyen Wood, daha önce böyle bir faaliyetin olmadığını UAEK’nın denetim talebinin ardından böyle bir şeyin başlatıldığını ve delillerin temizlendiğini iddia etti.

KAYNAK:İhlas Haber Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu