Enerji Konferansı ve Sergisi Tanıtımı Yapıldı

7.05.2012 - 10:37

Osmaniye Belediyesi ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin (OKÜ) ortak çalışması ile İstanbul’da 28-30 Haziran tarihlerinde yapılacak olan ’2. Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisi’ öncesi hazırlık toplantısı yapıldı. EUROSOLAR Türkiye Başkanı Marmara Üniversite Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanak Sıdkı Uyar, OKÜ salonunda ki tanıtımda "Neden Enerjinin Etkin Kullanımı? Neden Yenilenebilir Enerji ? Neden %100 Yenilenebilir Enerji? konularını anlattı. 

Toplantı öncesi bir konuşma yapan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca,çağımızda toplumların gelişmişlik düzeyini, kişilerin refah seviyesini belirleyen unsurların başında enerji ve enerji tüketiminin geldiğini söyledi. 

Bu konuda dünyada çok büyük hareketlerin, siyasi oluşumların olduğunu vurgulayan Rektör Büyükalaca, "Çevremizde de cereyan eden bir çok olayın perde arkasında yüzeyinde farklı bir şey görünse de enerjinin yattığını söylemek için herhalde çok fazla siyasi analiz uzmanı olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bu anlamda ülkelerin siyasi yapılarıyla oynanmakta, açıktan açığa savaşlar ilan edilebilmekte. Neden? dediğinde biliyoruz ki; kalkınma için daha refah bir yaşam tarzını belirleyebilmek için enerji olmazsa olmazların başında geliyor.Türkiye maalesef enerji konusunda zengin bir kaynağa sahip ülke değil, hepimiz bunu biliyoruz. Tükettiğimiz enerjinin bir çok bölümünü maalesef ithal etmek zorundayız. 

Ve burada da arz noktasında ciddi sorunlarımız mevcut. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak bizim önem verdiğimiz konuların başında enerji gelmektedir. Bu gerekçelerle üniversitemizde kurmuş olduğumuz enerji sistemleri mühendisliği bölümünü canlandırabilmek öğrencilerimizi gerek bölgemiz gerekse Türkiye’mize iyi yetmişmiş elemanlar sunabilmek adına ciddi yatırımlarda bulunduk" dedi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise dünyamızın, hızlı nüfus artışı ve sürekli artan ihtiyaçlar nedeniyle kaynakların verimli kullanılmasının zorunlu olduğu bir döneme girmekte olduğunu kaydetti. 

Başkan Kara şöyle dedi: 

"Mevcut enerji kaynaklarında beklenen azalma, bilimi yeni, daha uzun süre kullanıma sahip, doğaya daha az zarar verecek kaynakları ortaya çıkarmaya zorlamaktadır. Çernobil ve Japonya acı örneklerinden sonra yüzde yüz yenilenebilir, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek enerji kaynakları üzerinde çalışmaların yoğunlaştırılmasına rağmen artan talepleri karşılamakta zorlanan ülkemiz ve diğer ülkeler nükleer enerjiye eğilimlerini sürdürmektedir. Ülkemizde barajlardan ve termik santrallerden elde edilen elektrik enerjisi bazı dönemlerde talebi karşılayamamakta, Türkiye, nükleer santrallerden enerji üretimi için arayışlarını sürdürmektedir. Elbette ki bu düşünce bir anlamda çevre ve insan sağlığı açısından riskleri de beraberinde getirmektedir. Enerji, 21. Yüzyılda ülkelerin dünyadaki konumlarını değiştiren, geleceği belirleyen en önemli politik argüman olarak karşımıza çıkmaktadır. Enerji kaynaklarını en verimli kullanan, dışa bağımlılığı en aza indirmiş ülkeler, geleceğin lider ülkeleri olacaktır. Yüzde yüz yenilenebilir, doğaya ve insan sağlığına dost bir enerji üretimi için ülkemizde de dünyada olduğu gibi araştırmalar, farkındalık oluşturmak üzere seminer ve konferanslar üniversitelerimizin öncülüğünde sürdürülmektedir." dedi. 

EUROSOLAR Türkiye Başkanı Marmara Üniversite Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanak Sıdkı Uyar, sunumunda "Neden Enerjinin Etkin Kullanımı? Neden Yenilenebilir Enerji? Neden %100 Yenilenebilir Enerji? konularını anlattı.


KAYNAK:Bültenler

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu