İklim Dostu Projeye Büyük Onur

2.02.2012 - 11:49

Sanko Holding tarafından İstanbul’un Çatalca İlçesi’nde kurulu Çatalca Rüzgar Enerjisi Santralı, "karbon azaltan iklim dostu bir proje olarak" dünya genelinde kalitesini ispatladı. 

Yenilenebilir enerji kaynağından elektrik üreterek Türkiye şebekesine temiz elektrik veren Çatalca Rüzgar Santrali, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren projeleri desteklemek amacıyla İsviçre Posta İdaresi tarafından hazırlanan pro clima (iklim dostu) yarışmasında finale kalan üç proje arasına girdi. İsviçre Posta İdaresi’nin, halkı yenilenebilir enerji, iklim değişikliği ve karbon ayak izi konusunda bilinçlendirmek amacıyla düzenlediği yarışmada Çatalca Rüzgar Enerji Projesi "iklim dostu" olarak ilk sırada seçilirse, İsviçre Posta İdaresi, projenin karbon azaltım sertifikalarının bir kısmını alarak sponsor olacak. 

PRO CLİMA PROJESİ 

İsviçre Posta İdaresi tarafından taşınan gönderilerinin neden olduğu karbondioksit salınımını azaltmak isteyen müşteriler, Şubat 2009’dan beri "pro clima" için verilen ek ücretleri ödeyerek amaçlarına ulaşıyorlar. İsviçre Posta İdaresi, karbon nötr gönderilerden toplanan ek ücretlendirmeleri, ek ödeme sağlanmaması halinde yapılması mümkün olmayacak olan yüksek kalite iklim koruma projelerine aktarıyor. 

Çatalca Rüzgar Enerji Projesi, karbondioksit emisyonuna neden olmadan elektrik üretmesinden dolayı, azaltmış olduğu karbondioksit miktarını Gold Standard olarak sertifikalandırarak, İsviçre Posta İdaresinin destekleyebileceği proje haline gelmiştir. 

İsviçre Posta İdaresi müşterilerinin gönderilerini karbon nötr olarak sevkiyatını yaparak, 191 milyonu aşan sevkiyatı ve bu sisteme kayıtlı 260 kurumsal müşterisiyle, "iklim dostu" posta servisi memnun edici seviyelere ulaşmıştır. 

ÜÇ PROJEDEN BİRİ SEÇİLEBİLİYOR 

İsviçre Posta Teşkilatı tutarlı bir iklim koruma stratejisi yürütüyor: Enerji tüketimi mümkün olduğu kadar azaltılıyor ve fosil kaynaklar yenilenebilir enerji kaynaklarıyla değiştiriliyor. 

"İklim dostu" posta sisteminin sunduğu hizmet sayesinde müşteriler enerji tüketimlerinin açığa çıkardığı CO2 salınımını azaltarak gönderilerini daha çevre dostu bir yöntemle sevk edebiliyorlar. İsviçre Posta Teşkilatı tüm bu ek ödemeler ile en yüksek kalite çevre koruma projelerine yatırım yapıyor. 

Bu yıl "pro clima" ek ücretlerinin bir bölümü, ilk kez küçük ve orta boy zirai biyogaz tesisleri kullanarak çiftliklerde yeşil elektrik üreten bir İsviçre Projesine yatırılacak. 

Ayrıca, önceki yıllarda olduğu gibi CO2’i azaltmak için İsviçre dışından bir projeye sponsorluk yapılacak. 31 Ocak’a kadar aşağıdaki linkte belirtilen üç projeden birini seçmek durumundalar. Çatalca Rüzgar Enerji projesi bu yarışmada ilk üç proje arasına girerek, karbon azaltan iklim dostu bir proje olarak kalitesini ispatlamış durumdadır. 

Her yıl yaklaşık olarak 120 bin ton CO2 azaltan Çatalca Rüzgar Enerjisi Projesi, Avrupa’da karbon nötr faaliyet gösteren pek çok şirket ile sertifikalarını değerlendirmektedir. - GAZİANTEP

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu